Dieselgate – Volkswagen primește undă verde din parte nemților pentru remedierea motoarelor EA 189

Volkswagen a primit undă verde din partea Autorităţii Naţionale Germane pentru Transport Motorizat cu privire la măsurile tehnice pentru revizuirea mașinilor echipate cu motoare EA 189.

În următoarea etapă, clienții vehiculelor afectate vor fi înștiințați, urmând ca măsurile să fie implementate începând cu finalul lunii ianuarie 2016.

După cum deja știți, motoarele 1.2 TDI și 2.0 TDI vor primi un update de soft, procedură care va dura doar jumătate de oră.

Motorul diesel de 1,6 litri va primi și el un update de soft și un „transformator de flux’ care va fi montat direct înaintea senzorului de debit de aer al propulsorului. Acesta constă într-o plasă care temperează curenţii turbionari ai fluxului de aer din faţa senzorului de debit de aer, optimizând astfel decisiv acurateţea măsurătorilor senzorului de debit de aer.

Senzorul de debit de aer determină debitul instantaneu de aer, care este un parametru foarte important pentru managementul motorului, în vederea obţinerii unui proces optim de ardere. Este de aşteptat ca timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice să fie de mai puţin de o oră.

Adaugă un comentariu