Toyota ramane cel mai bine vandut brand si in prima jumatate a lui 2014

Prima jumatate a anului a trecut, iar granzii din lumea auto si-au prezentat cifrele oficiale. In fruntea clasamentului cu cele mai bune vanzari de pana acum, raman Toyota, Volkswagen Group si General Motors.

Intre 1 ianuarie si 30 iunie, producatorul nipon a reusit sa comercializeze 5,097 milioane de masini, pastrandu-si prima pozitie a clasamentului. Pe pozitia a doua a podiumului se claseaza Volkswagen Group cu 5,07 milioane de masini comercializate. In aceste calcule au intrat si vanzarile realizate de MAN si Scania, producatorii de vehicule comerciale grele din cadrul grupului german.

Citeste si: Dacia a inregistrat o crestere a vanzarilor de 24,3% in prima jumatate a anului

Pe pozitia a treia a podiumului se afla General Motors cu 4,92 milioane de masini vandute de la inceputul anului si pana la 30 iunie.

Asa cum probabil ati observat diferenta dintre primele doua pozitii nu este una extrem de mare, grupul Volkswagen reusind un al doilea sfert de an mai bun ca Toyota. Acestia au vandut 2,57 de milioane de masini din aprilie si pana in iunie, comparativ cu cele 2,51 de milioane de autoturisme comercializate de Toyota.

Citeste si: Evolutia pietei auto din Romania in primul semestru din 2014

Rezultatul mai bun al germanilor se datoreaza si guvernului din Japonia care, la 1 aprilie a crescut o taxa aplicata automobilelor. Mai mult decat atat, Toyota Prius a cazut pe locul trei in Japonia in clasamentul celor mai bine vandute modele.

Via | Bloomberg

 

Adaugă un comentariu