Ești pieton dependent de smartphone? A fost găsită soluția pentru ca tu să nu mori călcat de mașină

În urmă cu câteva luni vă anunțam că Jacob Sempler, un artist din suedez, a conceput un nou semn de circulație pentru generația „smartphone’. Semnul de circulație fusese amplasat în Stockholm, în diverse puncte cheie ale orașului, iar popularitatea de care se bucură a dus la extinderea proiectului și în alte metropole din Suedia.

Astăzi avem alte vești bune pentru pietonii care nu ridică ochii din telefon nici atunci când traversează strada. Exasperați de această generație de tineri, oficialii din orașul german Augsburg au instalat în asfalt lumini de avertizare pentru ca dependenții de smarphone să nu mai fie loviți de mașini sau tramvaie.

Această măsură a fost luată de nemți din cauza numărului mare de accidente cauzate de pietonii dependenți smartphone. Conform aceleiași surse, luna trecută o adolescentă a decedat după ce a fost lovită de tramvai.

Pentru moment, luminile de avertizare din asfalt au fost instalate în două intersecții. Așa cum era normal, nu toată lumea a fost de acord cu această soluție, mulți locuitori susținând că este o risipă de bani publici.

Via | Digi24 Foto

Adaugă un comentariu