Țară în care sunt interzise mașinile negre

Turkmenistan este un stat aparte. Fost component al URSS, în 1991 Turkmenistan și-a câștigat independența. Aici există unele dintre cele mai ciudate legi din lume în ceea ce privește traficul, iar mașinile de culoare neagră sunt interzise cu desăvârșire.

În 2015, autoritățile din Turkmenistan au interzis importul automobilelor de culoare neagră fără să explice motivul. Cel mai probabil, decizia a fost luată din pricina superstițiilor locale întrucât culoarea neagră ar aduce ghinion.

Mașinile oficiale erau inițial Mercedes-Benz de culoare neagră. Acestea au fost recent înlocuite cu limuzine Rolls-Royce de culoare albă.

Combustibilul e gratuit

În 2008, la doi ani după ce a venit la putere, dictatorul Gurbanguli Berdymukhamedov a luat o decizie istorică pentru cetăţenii săi: le-a oferit acestora benzină gratuită. Astfel, fiecare proprietar de maşină din Turkmenistan primeşte 720 de litri de benzină şi 240 de litri de GPL odată la 6 luni, fără să plătească niciun ban.

Cum se cumpărau mașinile în perioada comunistă

Conform calculelor, șoferii pot beneficia de cupoane gratuite de 120 de litri de benzină lunar. Conducătorii de camioane şi autobuze au dreptul la 200 de litri gratuit, iar motocicliştii la 40.

Adaugă un comentariu