FBI avertizează șoferii din Statele Unite

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) și Administrația națională pentru siguranța traficului din SUA au atras atenția conducătorilor de autovehicule asupra riscurilor de producere a unor atacuri cibernetice la adresa sistemului de operare al mașinii.

Conducătorii mașinilor moderne trebuie să fie cu ochii în patru pentru că atacurile cibernetice sunt la tot pasul. Conducătorii auto au fost atenționați de cele două autorități asupra amenințărilor cibernetice care ar putea viza autovehiculele moderne ce beneficiază de noile tehnologii informatice.

“Autovehiculele moderne beneficiază de tehnologii noi pentru a spori măsurile de siguranță în trafic, îmbunătățirea consumului și un confort sporit”, transmit cei de la FBI. Aceștia adaugă: “Posesorii de mașini să mențină sistemul de operare actualizat la zi, să urmărească atenționările transmise de producătorul auto privind eventualele rechemări la centrele de reparații, să aibă grijă atunci când fac modificări la programul informatic de operare al mașinii și să știe permanent care sunt persoanele care au acces fizic la autoturismele lor”.

Mesajul este cu atât mai important cu cât peste 2,2 milioane de modele BMW aveau o vulnerabilitate informatică prin care hackerii puteau debloca sistemul de închidere centralizată al mașinii.

Vezi AICI IMAGINI!

Adaugă un comentariu