Femeile sunt mai bune la condus decât bărbații

Eternul război bărbați versus femei se duce și în mașină. Bărbații sunt șoferi mai buni? Femeile respectă regulile cu mai multă strictețe? Bărbații sunt mai talentați? Femeile sunt mai calme? Și totuși, care sunt mai potriviți să șofeze?

Un studiu efectuat în urmă cu două luni în Marea Britanie demonstrează că femeile sunt mai bune la volan decât bărbații.

Dintr-un nou sondaj realizat de compania de asigurări britanică Privilege”, la care au participat 1.383 de conducători auto, reiese că femeile se descurcă mai bine la volan.

Oamenii de știință au împărțit experimentul în două probe: șoferi de ambele sexe au condus cu instructorul lângă ei, iar mai apoi au fost observați chiar pe stradă, fără să știe, în cea mai aglomerată intersecție din Londra, Hyde Park.

27% dintre bărbați au condus mult prea aproape de autovehiculul care se afla în fața lor, spre deosebire de femei al căror procentaj a fost de doar 4%. Doar 1% dintre soferițe au tăiat benzile ilegal, compartiv cu 14%, cât s-a înregistrat în dreptul bărbaților. Totodată 25% dintre șoferii de gen masculin au blocat drumul, în timp ce doar 16% dintre femei au făcut acest lucru.

Adaugă un comentariu

Articole similare