Fiat a definitivat achizitia Chrysler

Fiat a cumparat restul de actiuni Chrysler (41,46% din totalul de actiuni) detinute de United Auto Workers VEBA Trust (un fond de pensii al sindicatului muncitorilor Chrysler), pentru 3,65 miliarde de dolari.

Acesta era ultimul pas pentru unificarea celor doua companii. Afacerea este asteptata sa se incheie dupa jumatatea lunii ianuarie si va permite Fiat sa evite problemele cumpararii actiunilor de pe piata bursiera. Din cele 3,65 miliarde, Fiat plateste efectiv doar 1,9 miliarde, restul banilor urmand sa fie platiti de Chrysler dintr-un fond special de dividende.

Tranzactia ii permite lui Sergio Marchione, seful Fiat, sa creeze un jucator global pe piata auto care sa poata concura de la egal la egal cu VW, Toyota sau GM. Productiile combinate ale celor doi producatori pozitioneaza deja Fiat-Chrysler ca numar sapte mondial ca productie de masini, dar va permite in acelasi timp o economie semnificativa prin forta de negociere si integrare mai profunda intre marcile detinute in portofoliu.

Adaugă un comentariu