A fost aprobat proiectul pentru refacerea tronsonului 3 din cadrul autostrăzii Sibiu – Orăștie

La începutul acestei luni, Asociația Construim România a publicat un raport amplu cu privire la problemele existente în cadrul tronsonului 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie.

„Redeschiderea circulației publice în condiții de siguranță este tehnic imposibilă în mai puțin de doi ani și că orice forțare a redeschiderii traficului pe actualele soluții tehnice înseamnă iresponsabilitate la cel mai înalt nivel, respectiv punerea în pericol cu bună-știință a vieții celor care vor circula pe respectivul tronson de autostradă’, se arata în raportul ASCORO.

Cu toate acestea, reprezentanții Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au avizat soluția tehnică pentru zona respectivă.

“Soluţia tehnică avizată presupune execuţia a 6 transei drenante, la o adâncime de 7 m, transversal amprizei autostrăzii, distanţa dintre acestea fiind variabilă, distanţele mai mici sunt în zona cu înălţimea de rambleu mai mare, aceasta distanţă crescând pe masura reducerii înălţimii rambleului”, scrie în comunicatul de presă emis de CNADNR.

Ba mai mult, în următoarea perioadă urmează să fie aprobate și lucrările de refacere pentru celelalte zone cu probleme.

“În cel mai scurt timp posibil, Proiectantul urmează să întocmească Detaliile de execuţie şi totodată să asigure asistenţa tehnică pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor”, scrie în același document al CNADNR.

Conform unor declarații venite la finalul săptămânii trecute, traficul pe tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie ar urma să fie reluat în luna septembrie.

Sursa | CNADNR

Adaugă un comentariu