A fost întocmit dosar penal pentru un șofer care a parcat într-o stație RATB

Nu știm cât de activi ați fost astăzi pe Facebook, motiv pentru care vă povestim pe scurt cum s-a ajuns la decizia din titlu. Un șofer din București a parcat mașina într-o stație de autobuz de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, în zona Guvernului. Mașini parcate pe carosabil în stații de autobuz, am mai văzut, doar că vehiculul în cauză era parcat în dreptul unde pietonii ar trebui să aștepte mijloacele de transport în comun.

Poza a făcut un mic tur pe Facebook, iar polițiștii Brigăzii Rutiere s-au autosesizat și au mers să facă verificări.

„Conducătorul auto a fost identificat şi pe numele acestuia va fi întocmit un dosar penal, în conformitate cu articolul 339, alineatul 3 din Codul Penal, pentru atingerea dreptului la libera circulaţie a participanţilor la trafic’, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ovidiu Munteanu.

Iată ce spune articolul 339, alineatul 3 din Codul Penal: cu aceeaşi pedeapsă (n.r. închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă) se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Via | Digi24