Genesis este primul producător care oferă suport pentru Amazon Alexa

Genesis, divizia de lux a Hyundai, a anunțat că este primul producător auto care va permite utilizatorilor săi să controleze de la distanță diverse funcții ale mașinii folosind sistemul de comenzi vocale Amazon Alexa.

Majoritatea producătorilor auto oferă conectivitate cu smartphone-ul, dar tehnologia oferită de Genesis în parteneriat cu Amazon aduce elemnte noi. Disponibilă deja pe Genesis G80 și în curând și pe G90, tehnologia folosește dispozitivele compatibile Amazon Alexa din casă – Amazon Echo, Echo Dot și Tap – pentru a încuia mașina, a porni motorul, a regla temperatura sau a acționa claxonul, prin comenzi vocale.

Dispozitivele Amazon folosesc sistemul de comenzi vocale Alexa pentru a realiza o varietate de acțiuni, cum ar fi citirea știrilor și a informațiilor meteo, asculta muzică, sau a comanda un Uber sau o pizza. Parteneriatul cu Amazon nu va aduce costuri suplimentare pentru posesorii de mașini Genesis, Hyundai oferind chiar și un gift-card pentru ca aceștia să poată cumpăra de la Amazon un dispozitiv compatibil Alexa.

Genesis este primul producător care oferă conectivitate Alexa în automobilele sale, dar și alți producători, ca Ford sau BMW, au promis funcționalități similare în viitorul apropiat. Această premieră poate însemna însă un puternic boost de imagine pentru marca aflată la început de drum.

Sursa | autonews.com

Adaugă un comentariu