Guvernul pregateste noi modificari ale Codului Rutier

Guvernul Romaniei a pregatit o serie de modificari ale Codului Rutier. Cea mai importanta schimbare pe care Executivul tarii o propune consta in situatiile care duc la anularea permisului auto.

In prezent, permisul de conducere se suspenda in cazul in care titularul a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie’.

Noua propunere vine si spune ca permisul de conducere poate fi anulat chiar si in varianta in care soferul care a provocat deces sau vatamare corporala primeste drept pedeapsa amenda, nu doar daca este condamnat la inchisoare.

“Titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa inchisorii sau amenzii ori cand instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”, scrie in proiectul de modificare al Codului Rutier.

De asemenea, posesorii unui permis de categorie B vor putea sa conduca, pe drumurile publice, tractoare cu masa maxima de 3,5 tone si cu remorca a carei MTMA sa fie mai mica de 750 de kilograme.

Citeste si: Un sofer bucurestean a fost prins de trei ori, in doar cateva minute, cu peste 200 km/h pe A2

Adaugă un comentariu