Hyundai ix35 Fuel Cell stabilește un nou record – 2.384 de kilometri în 24 de ore

Arnt-Gøran Hartvig (specialist în domeniul sportiv) și Marius Bornstein (expert în fizică) împreună cu un Hyundai ix35 Fuel Cell au parcurs 2.384 de kilometri în 24 de ore. 

Bucla acestora a măsurat puțin peste 300 de kilometri și făcea legătura între stațiile de alimentare cu hidrogen Vatenfall din HafenCity, Hamburg și Shell din Sachsendamm, Berlin. Traseul celor doi a inclus atât porțiuni urbane, cât și zone de autostradă, demonstrând astfel capacitățile de adaptare ale lui Hyundai ix35 Fuel Cell.

Am vrut să vedem care este rezultatul combinației dintre un autovehicul electric cu pilă de combustibil performant și stațiile de alimentare cu hidrogen. Rezultatul a fost uimitor’, a declarat echipajul la finalul călătoriei.
“Această probă de anduranță evidențiază în același timp caracterul practic al autovehiculului electric pe bază de pilă de combustibil pe distanțe lungi, precum și capacitățile tehnologiei Hyundai în privința protecției mediului. Programul Fuel a oferit deja câteva premiere mondiale, așadar nu este de mirare că Hyundai ix35 Fuel Cell devine încă o dată o referință”, a declarat Thomas A. Schmid, oficial Hyundai Motor Europa.

Adaugă un comentariu