Ingierul român Dragoș Măciucă va conduce noul centru Ford de Cercetare și Inovație din Palo Alto

Ford a inaugurat în Palo Alto, California, SUA, un Centru de Cercetare și Inovație, cu scopul de a accelera planurile companiei în ceea ce privește conectivitatea, mobilitatea, vehiculele autonome, satisfacția clienților și nu în ultimul rând Big Data.

În fruntea centrului din Palo Alto va sta inginerul român Dragoș Măciucă, fost angajat Apple. Acesta are la activ experiență în produse electronice de consum, fabricarea semiconductorilor, produse aerospațiale și auto.

Noi cei de la Ford, ne considerăm o companie în domeniul mobilității şi auto, deoarece aplicăm inovaţii în fiecare aspect al afacerii noastre. Noul centru de cercetare arată angajamentul Ford de a face parte din ecosistemul de inovaţie din Silicon Valley – anticipând dorinţele şi nevoile clienţilor, în special în ceea ce priveşte conectivitatea, mobilitatea şi vehiculele autonome. Lucrăm pentru a oferi aceste noi tehnologii tuturor, nu doar clienţilor care achiziţionează produse de lux”, a declarat Mark Fields, Preşedinte şi CEO Ford.

În noul centru din Palo Alto vor activa 125 de cercetători, ingineri și oameni de știință care vor avea un rol esențial în cercetarea și dezvoltarea din cadrul campaniei Ford Smart Mobility.

Adaugă un comentariu