Jaguar Land Rover prezintă noua tehnologie Bike Sense

Jaguar Land Rover se pregătește pentru viitor, iar ultimele sisteme dezvoltate de britanici în domeniul siguranței par că sunt aduse din filmele SF. Cea mai nouă tehnologie prezentată de producătorul din Albion se numește Bike Sense.

După cum probabil ați intuit, sistemul va ajuta șoferul atunci când în trafic apar bicicliști sau motocicliști. Pentru început, o serie de senzori vor monitoriza perimetrul mașinii, iar în cazul în care un vehicul pe 2 roți se apropie, automobilul va emite un sunet de clopoțel sau de claxon, după caz. Semnalul sonor se va produce în difuzorul care se află cel mai aproape de bicicletă sau de motocicletă.

Citește și: Jaguar Virtual Windscreen aduce experiența din jocurile video în viața reală

Mai mult decât atât, șoferul va primi și “o palmă” pe umăr pentru semnalarea direcției din care bicicleta se apropie.

Dar sistemul Bike Sense poate și mai mult de atât. El va recunoaște și bicicliștii pe care șoferul nu îi poate vedea. În cazul în care acesta va dori să pornească, pedala de accelerație va vibra și se va întări pentru a-i reaminti șoferului de pericolul nevăzut. Un lucru asemănător se va petrece și cu mânerul ușii. Dacă șoferul se pregătește să părăsească mașina, iar în acel moment un biciclist se apropie, mânerul portierei va vibra.

Citește și: Jaguar Land Rover prezinta tehnologia 360 Virtual Urban Windscreen

Adaugă un comentariu