Jeremy Clarkson, noi insulte la adresa românilor: „Le dau locuri de muncă, demnitate“. Ce i-a răspuns ambasadorul român în Marea Britanie!

Jeremy Clarkson are un simț umorului foarte dezvoltat. Poate prea dezvoltat. Recent, starul din Marea Britanie și i-a pus pe români în cap după ce a declarat că “le dau locuri de muncă, demnitate”.

În cel de-al treilea episod al show-ului „The Grand Tour, filmat in Whitby, North Yorks şi difuzat pe platforma Amazon Prime, Clarkson controlează o „maşină fără şofer, pe care susţine că a inventat-o, vorbind prin telefonul său mobil şi un difuzor. De fapt, în maşină era un om care o conducea după instrucţiunile primite de la Clarkson prin telefon.

Totodată, Clarkson stă în partea de sus a masinii, un vechi rezervor septic, în timp ce co-prezentatorul Richard Hammond se vaită: „Oh, Doamne. E un om acolo. Atunci Clarkson spune, referindu-se la vehiculul cu pedale fără şofer, că este pedalat de un „lucru, adăugând că este un „lucru românesc’. Clarkson a „construit vehiculul pentru a ridiculiza maşina care se conduce singură de la Google.

Zece vorbe de duh dure ale lui Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson explică astfel că le-a oferit imigranţilor români de muncă, lăsându-i să testeze vehiculul: “Furnizez locuri de muncă pentru noii veniţi în ţara noastră. (…) Google foloseşte electronice pentru a le lua oamenilor locurile de muncă, însă acest vehicul îi dă omului un loc de muncă, acest lucru îi dă demnitate”. Vedeta Amazon încheie în stilul caracteristic: “Doamnelor şi domnilor, inginerie britanică – cu piese româneşti”.

Deși este cunoscut faptul că vedeta din Marea Britanie face mișto de tot și de toate, fosta gazdă a „Top Gear a primit imediat critici.

Dan Mihalache, ambasadorul român în Marea Britanie, a scris pe pagina sa de Facebook: “Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune. Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”.

    stopiycontec says:

    MA ORDINARULE,MA RETARDATULE,BA NIMICULE, NOI ROMANI MUNCIM ORI UNDE PE GLOBU PAMINTESC ,NOI VA CONSTRUIM TARA PTR CA VOI SUNTETI NISTE PARAZITI PUTUROSI ,AR TREBUI S A FIM TRATATI REGESTE ORI UNDE MERGEM NOI ROMANI MAAAA,PENTRU CA NOI MUNCIM SI CONSTRUIM PESTE TOT IN LUME ASAT MA JEGULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    stopiycontec says:

    UN PAPAGAL CARE NU ARE CE CAUTA IN NICI O VORBA DESPRE NOI ROMANI,,MARSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

    Maria Coman says:

    Mai degraba s-a jignit pe el insusi si pe toata natia britanica. Ei ambaleaza totul frumos, au telecomanda in mana dar de fapt “motorul” economiei britanice il constituie emigrantii. S-a impuscat singur in picior acest famfaron.

    Cristina Freeman says:

    Clarkson e doar un bou sexual, cu burta hidoasa si apucaturi de cercopitec, pe care l-a promovat BBC-ul ca pe un guru al motoarelor. In fapt un refulat care habar n-are ce e ala un motor ( daca nu citeste din script) si care sufera grav de sindromul ” barbatul cu putza mica”.

Adaugă un comentariu