Karl este numele noului model de oras pregatit de Opel

In cursul zilei de ieri, britanicii de la Vauxhall au publicat doua imagini teaser cu Viva, un viitor model de dimensiuni mici. Astazi, Opel a publicat un comunicat de presa in care ne anunta ca fratele geaman al lui Viva se va numi Karl si se va alatura familiei din Russelsheim in vara lui 2015.

Asa cum probabil ati intuit, numele Karl nu a fost ales aleator. El vine sa aduca omagiu unuia dintre fiii lui Adam Opel, cel care in 1862 punea bazele companiei. In timp ce Adam a transformat Opel in cel mai mare producător de biciclete din Germania, fiii sai Carl, Wilhelm si Friedrich si-au început aventura automobilistica in 1898, construind primul autoturism in anul următor.

Astfel, noul Opel Karl se alatura lui Corsa si Adam in lupta pentru suprematia citadinelor. “Karl este un nume scurt, vioi si atragator, care ilustreaza valorile marcii Opel: german, emotional si abordabil,’ spune Tina Müller, director de marketing Opel.

Opel-Karl-292784

Astfel, Karl, Adam si Corsa vor reprezenta cel mai puternic portofoliu din segmentul mini si al autovehiculelor de mici dimensiuni care, cu siguranta, vor fi capabile sa satisfaca toate tipurile de cerinte.

Intr-un pachet compact de doar 3,68 metri lungime, viitorul Karl va avea cinci usi, pana la cinci locuri (in functie de preferintele clientilor) si va deveni un model de baza in portofoliul Opel.

https://www.youtube.com/watch?v=JWBrYi7t4Vg

Adaugă un comentariu