Koenigsegg exclude lansarea unui SUV

Deși piața auto merge în direcția SUV-urilor, există și producători care nu vor să facă parte din acest club. Printre aceștia se află și Koenigsegg.

Deși zvonurile cu privire la un posibil SUV Koenigsegg fuseseră îngropate cu mult timp în urmă, Christian von Koenigsegg, șeful și fondatorul companiei suedeze, pune punct oricăror voci.

Citește și: 2016 Geneva Live – Koenigsegg Regera, cel mai puternic model de serie din lume!

Aflat la Geneva, acesta a declarat cu vehemență că nu are de gând să lanseze un SUV. Christian von Koenigsegg spune că termenul de SUV este fundamental greșit.

“Dacă am lansa un SUV acesta ar fi destul de sălbatic. Dar cred că ar fi un vehicul acceptat de public. Totuși eu nu sunt un fan al SUV-urilor. Pentru mine SUV-ul este un concept fundamental greșit. Sigur că am putea vinde un astfel de vehicul, dar eu nu vreau”, a declarat Christian von Koenigsegg.

Citește și: Koenigsegg Regera dispune de modul Autoskin

Întrebat despre problemele tehnologice ale dezvoltării unui astfel de vehicul, șeful companiei suedeze a fost foarte încrezător. Cu câteva modificări ale platformei de acum, Koenigsegg poate lansa un SUV. Din punct de vedere tehnic nu reprezintă o problemă majoră.

Via | Top Gear

Adaugă un comentariu