UPDATE: Noi detalii despre Honda Civic Type R

UPDATE: Jurnaliștii publicației internaționale CarBuyer au pus mâna pe noua generație a lui Honda Civic Type R. Iată cum se comportă hothatch-ul japonez în primul test video..

———–

2.06.2015

UPDATE: După câteva luni de la debutul din cadrul Salonului Auto de la Geneva, Honda a publicat o serie de informații noi cu privire la viitoarea generație Civic Type R. Hothatch-ul japonez va fi disponibil în Europa începând cu luna iulie și va putea fi comandat în două versiuni de echipare.

În dreptul caroseriei, japonezii anunță cinci culori: Championship White, Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue și Milano Red.

honda civic type r (10)

Motorul capabil să producă 310 CP și 400 Nm va fi cuplat la o cutie manuală cu șase rapoarte. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în 5,7 secunde, iar viteza maximă se va opri în dreptul valorii de 270 km/h.

————

4.03.2015

Honda a sosit pe pământ european cu noul NSX, dar și cu mult mai iubitul Civic Type-R. Așa cum era de așteptat, cele două premiere au fost așezate una lângă cealalta, pentru ca publicul să nu părăsească mult prea repede standul niponilor.

honda geneva 2015 (2)

Noul Civic Type R vine cu un look extrem de agresiv, cu linii sportive și cu elemente de design menite să atragă atenția oricărui privitor. Dacă până acum nu v-ați convins, ar trebui să știți că noul Civic Type R vine cu un motor de 2.0 litri capabil să ofere 310 CP și 400 Nm.

honda geneva 2015 (5)

Astfel, niponul devine cel mai puternic hothatch cu tracțiune față, reușind să stingă puțin din reflectoarele direcționate către Opel Astra OPC sau Seat Leon Cupra.