Maserati Levante va fi prezentat în premieră anul viitor, la Salonul auto de la Detroit

Maserati Levante va fi prezentat, în premieră, la Salonul auto de la Detroit, din ianuarie. Levante este primul SUV al mărcii italiene și are la bază conceptul Kubang, din 2011.

Maserati Levante va ataca segemntul SUV-urilor de lux, având în vizor rivali ca Porsche Cayenne și viitorul Bentley Bentayga. Intrarea în producția de serie se va produce în luna martie a anului viitor. Stilistic, Maserati Levante va prelua, în linii mari, imaginea conceptului Kubang, prezentat la Salonul auto de la Frankfurt, în 2011.

Ca motorizări, Maserati Levante va conta pe o unitate V6 de 3,0 litri diesel, dar și două unități pe benzină, una V6 de 3,0 litri și una V8 de 3,8 litri, cunoscute de la Quattroporte. Cea mai puternică va dezvolta “peste 580 CP” și e capabilă să-i ofere lui Maserati Levante performanțe dinamice de top, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5,0 secunde.

Maserati Levante va fi disponibil exclusiv cu cinci locuri și va oferi valori practice pentru traficul cotidian, dar și confort și echipamente tipice unui model de lux.

Maserati Levante este un model cheie pentru planurile Maserati de a crește producția la 75.000 de mașini anual până în 2018. Primul SUV al italienilor va fi construit la uzina Mirafiori din Italia, într-o cadență de 25.000 de unități anual. Prețurile vor porni de la circa 90.000 de euro, dar vârful de gamă ar putea costa peste 200.000 de euro.

 

sursa | Automotive News

 

Adaugă un comentariu