Cum arăta primul Trabant fabricat vreodată și cu cât se vinde astăzi un astfel de model?

Orice iubitor de mașini a auzit de Trabant, automobilul produs în Republica Democrată Germană în perioada 1957 – 1991 și despre care se spune că nu moare niciodată. Micuța mașină nemțească a făcut istorie ani de-a rândul și sunt tot mai puține exemplare în trafic. Totuși, cum arăta primul model de Trabant?

Umilință maximă: să fii depășit cu 200 km/h de un Trabant! VIDEO

Trabantul a fost produs între 1957 și 1991. În total, nemții au scos pe piață 3.051.385 de automobile Trabant. Automobilul a fost botezat astfel pentru că în anul 1957 a fost lansat pe orbită satelitul rusesc Sputnik. Germanii din Zwickau au ales numele Trabant pentru noua maşină fiindcă înseamnă „lună’, „satelit natural’ sau „companion’.

El este „Bucșă’, Trabantul pompierilor din Onești | FOTO

Cu cât se vinde azi?

Un astfel de model de Trabant P50 (fabricat între 1957-1962), considerat de colecție, se vinde astăzi cu prețuri ce variază între 3.500 și 6.000 de euro, în funcție de cât de bine este întreținut și câți kilometri are la bord.

Câte mașini Trabant sunt în România?

Conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în România sunt înmatriculate 10.222 de automobile Trabant.

Trabant

Adaugă un comentariu