McLaren P1 devine cel mai rapid taxi din lume

Deși McLaren P1 este ultima mașină din lume pe care te-ai gândi să montezi o „cucuvea’ de taxi, unul din exemplarele înmatriculate în Taiwan a fost văzut în această postură.

McLaren P1 taxi (3)

E drept, trebuie să ai un simț al umorului foarte dezvoltat ca să guști o astfel de glumă. Însă unul dintre cei 375 de posesori de McLaren P1 a ales să se distreze copios pe reacțiile celorlalți, așa că a instalat un semn de taxi pe plafonul mașinii sale și a pornit pe străzile Taiwanului pentru o ședință foto foarte intensă.

McLaren P1 taxi (2)

Dacă am presupune prin absurd că cineva chiar s-ar gândi să folosească un McLaren în regim de taxi, ar deveni de departe cel mai rapid jucător din acest business. P1 dispune de un sistem de propulsie hibrid, care dezvoltă un total de 916 CP și 978 Nm, fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și poate atinge o viteză maximă de 350 km/h. Însă cu un portbagaj de doar 120 de litri și cu un singur loc pentru pasageri, acesta ar viza un tipar foarte strict de clienți: om de afaceri, cu o singură servietă, care vrea să ajungă în cel mai scurt timp la o întâlnire. Ah, și care și-ar permite să plătească astfel de servicii exclusiviste.

McLaren P1 taxi (4)

Sursă: Wesley Cars Photography