Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet dă startul primăverii

Mercedes-Benz marchează începutul primăverii prin lansarea primului cabriolet al Clasei C. Clasa C Cabriolet este o interpretare modernă a luxului, condimentat cu multă tehnologie și un confort suveran.

Clasa C Cabriolet preia dimensiunile și silueta coupé-ului, cel puțin atunci când acoperișul din pânză este ridicat. Diferențele sunt la înălțime, cabrioletul fiind mai înalt cu 4 mm, și la spațiul la cap, care a crescut cu 12 mm pentru pasagerii din spate, dar a scăzut cu 4 mm pentru cei din față.

Acoperișul din pânză are straturi multiple pentru izolarea sonoră și termică. Construcția are la bază acoperișul Clasei S cabrio, putând fi operat și din mers, la viteze de până la 50 km/h. Plierea și ridicarea durează 20 de secunde. În materie de confort, Clasa C Cabriolet poate fi configurată cu sistemele AIRCAP și AIRSCARF, care asigură reducerea turbioanelor de aer în habitaclu, respectiv răsfățul cu jet de aer cald în zona cefei pasagerilor din față. Ambele sisteme fac parte din pachetul Cabriolet Comfort.

Trenul de rulare al lui Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet dispune standard de arcuri din oțel și amortizoare selective. Opțional, poate fi comandată o suspensie sport, împreună cu direcția Sports Direct Steer. De asemenea, ca și în cazul celorlalte modele ale Clasei C, este disponibilă suspensia pneumatică AIRMATIC. Sistemul DYNAMIC SELECT, care permite reglarea caracteristicilor trenului de rulare și ale grupului motopropulsor, este oferit standard împreună cu suspensia pneumatică sau opțional pentru cea cu arcuri din oțel.

Gama de motorizări include două unități diesel și șase pe benzină cu patru și șase cilindri, toate putând fi configurate cu transmisia automată 9G-tronic. Gama de puteri pornește de la 156 CP dezvoltați de unitatea de 1,6 litri a lui C 180 Cabriolet la 367 CP dezvoltați de motorul cu V6 de 3,0 litri ai versiunii sportive Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet. În afară de această versiune de vârf, sistemul de tracțiune integrală 4MATIC mai este oferit pe motorizările 220 d (2,1 l/170 CP), respectiv 200 (2,0 l/184 CP) și 400 (3,0 l/333 CP).

 

Adaugă un comentariu