Mercedes-Benz Clasa V primește tratamentul Brabus – Birou mobil cu accente sportive

Brabus a publicat informații detaliate despre programul de personalizare pentru Mercedes-Benz clasa V, care include un design mai expresiv, motorizări mai performante și mai mult divertisment la bord.

Programt să debuteze în cadrul Salonului Auto de la Geneva, pachetul de tuning de la Brabus alterează discret estetica lui Mercedes-Benz Clasa V, introducând un kit aerodinamic compus dintr-o bară față redesenată, cu prize de aer mai ample, plus un spoiler spate din trei piese, care înglobează evacuări cvadruple. Exteriorul mai agresiv este argumentat și de noile jante din aliaj ușor monobloc, disponibile în două dimensiuni, cu diametre de 18 și de 19 inchi.

Brabus-Mercedes-V-Class-5

Pentru a se ridica la înălțimea designului mai dinamic, trenul de rulare a fost modificat pentru un plus de fermitate. Astfel, Clasa V a primit a o suspensie sport, care, în funcție de opțiune, poate reduce garda la sol cu până la 25 de milimetri.

Brabus-Mercedes-V-Class-7

Evident, toate aceste modificări nu ar fi avut același impact dacă masivul monovolum german nu ar fi primit îmbunătățiri și sub capotă. Așa că Brabus oferă în acest program de personalizare și lit de putere de tip power-box, care, în cazul versiunii de motorizare V250 BlueTEC, adaugă un plus de 45 CP și 70 Nm peste resursele deja generoase ale propulsorului. Astfel, se ajunge la 235 CP și 510 Nm – valori care îi permit Clasei V să atingă 100 km/h cu start de pe loc în 8,8 secunde și să ruleze cu viteze de până la 210 km/h.

Brabus-Mercedes-V-Class-12

Deși interiorul lui Mercedes-Benz Clasa V s-a remarcat încă de la momentul lansării prin finisajele specifice unei limuzine premium, asta nu înseamnă că Brabus nu a găsit loc de îmbunătățiri. În funcție de preferințele (sau, mai bine zis, exigenețele) clienților, habitaclul poate fi capitonat cu prestigioasa piele Brabus Mastik și cu Alcantara în absolut orice combinație cromatică, iar inserțiile pot fi din lemn nobil sau fibră de carbon. Latura sportivă a Clasei V este accentuată și de pedalierul din aluminiu, iar pragurile etalează o inscripție iluminată cu logoul Brabus.

Brabus-Mercedes-V-Class-21

Cu atât de mult spațiu la dispoziție, nu e de mirare că accentul a fost pus pe sistemele de entertainment. Tratamentul Brabus aduse două noi ecrane de 15,6 inchi integrate în plafon, care pot afișa informații de la un Apple TV, un receiver DVBT sau un player Blu-ray. Ocupanții au la dispoziție căști Sennheiser individuale, iar conexiunea la internet este oferită de un router cu conexiune externă LTE.

 

Adaugă un comentariu