Mercedes prezinta la Beijing viitorul rival pentru BMW X6

Conceptul prezentat de Mercedes la Salonul Auto de la Beijing prefigureaza lansare in 2015 a unui rival direct pentru BMW X6. Concept Coupé SUV are o lungime de 4,93 metri, un ampatament de 2916 mm, patru portiere si este propulsat de noul motor biturbo de 3 litri si 333 CP cu injectie directa, corelat cu noua cutie automata cu 9 rapoarte, 9G-Tronic Plus. Tractiunea integrala este asigurata de sistemul 4Matic.

Dupa ce Mercedees a avut un succes urias cu CLS, atat din punct de vedere al vanzarilor, cat si al imaginii, tot mai multe modele ale marcii au inceput sa utilizeze siluete cu accente de coupé. Astfel, Mercedes a lansat cea de-a doua generatia a lui CLS, apoi am vazut superbul CLA, iar recent, acest curent a ajuns si la primul SUV compact din istoria marcii, GLA. Mercedes Concept Coupé SUV preia elemente de la acesta si ilusteaza posibilitatile viitoare pentru un SUV sportiv, orientat mai mult spre comportamentul dinamic pe sosea. Din punct de vedere al designului, Concept Coupé SUV este cu adevarat spectaculos si integreaza detalii chiar si de la noua Clasa S, in spacial in partea din spate. |n partea din fata si in lateral vedem elemente si detalii similare cu cele de la GLA. Este foarte interesant daca Mercedes va pastra in productia de serie usile cu geamuri fara rama si silueta care plonjeaza atat de repede in partea din spate. Culoarea utilizata poarta numele de Alu-Beam si aminteste de celebrele sageti argintii’ din anii 1930-1950.

Viitorul MLC va prelua in mare parte detaliile acestui concept si va completa gama alaturi de Clasa M, care va reprezenta alternativa pentru un SUV de clasa mare polivalent, mai spatios si mai capabil in teren accidentat.

Adaugă un comentariu