Mitsubishi a trucat testele pentru consum din 1991

În urmă cu o săptămână, Mitsubishi Motors a anunațat că a falsificat testele de consum pentru patru modele produse pentru piața din Japonia. Piața s-a mișcat repede, acțiunile la bursă au scăzut, iar zvonuri au început să apară.

Primele surse spuneau că Mitsubishi a folosit aceste practici din 2002, însă constructorul japonez vine cu o rectificare. Trucarea testelor a început în 1991, adică cu 25 de ani în urmă.

Mitsubishi a angajar o serie de experți pentru a analiza practicile, iar rezultatele vor fi făcute publice în următoarele trei luni. În plus, japonezii spun că au realizat testele de consum conform legislației din SUA și nu conform legilor din Japonia.

În urma acestui anunț, acțiunile Mitsubishi Motors au mai scăzut cu aproximativ 10%. În acest moment, valoarea de piață a producătorului japonez a scăzut la jumătate.

Iar lucrurile nu sună bine pentru japonezi. În cazul în care costurile generate de acest scandal vor fi mult prea mari, Mitsubishi ar putea să intre în procedura de faliment.

Vă reamintim că 625.000 de vehicule intră sub incidența acestei probleme, toate fiind fabricate pentru piața din Japonia. Dintre acestea, 157.000 sunt modele eK Wagon și eK Space, restul fiind produse pentru Nissan sub denumirile de Dayz și Dayz Roox. Mașinile au fost produse în intervalul iunie 2013 – martie 2016.

Sursa | Reuters

Adaugă un comentariu