Model III – Rivalul pregatit de Tesla Motors pentru Seria 3, Clasa C si A4

Elon Musk, directorul executiv Tesla Motors , a confirmat faptul ca viitorul produs al marcii americane va purta denumirea de Model III.

Conform zvonurilor din presa de specialitate, viitorul Tesla Model III va avea dimensiuni mai mici comparativ cu Model S si va deveni concurentul direct pentru BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C si Audi A4.

“Aveam denumirea Model S pentru sedan si Model X pentru viitorul crossover, iar un prieten m-a intrebat cum se va numi cea de-a treia masina. M-am gandit ca ii putem spune Model E. Am vrut sa facem acest lucru, insa oficialii Ford ne-au dat in judecata spunand ca ei vor sa foloseasca acest nume. M-am gandit ca este o tampenie. Ford vrea sa omoare acronimul SEX. Si ne-am gandit la un nou nume. Asa am ajuns la varianta Model III”, a declarat Elon Musk intr-un interviu acordat publicatiei britanice AutoExpress.

Citeste si: Un nou accident cu Tesla Model S

Conform oficialului american, viitorul Tesla Model III va fi prezentat in 2016, urmand sa fie comercializat incepand cu 2017. De asemenea, exista zvonuri care spun ca viitorul Model III va fi bazat pe o noua platforma.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu