Modificări importante pe piața RCA. Tarifele vor fi corelate cu nivelul daunelor

La finalul anului, transportatorii au ieșit în stradă pentru a pune punct creșterilor nejustificate ale RCA-ului. Astăzi, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat o schimbare majoră cu privire la tarifele RCA.

Conform reprezentanților ASF, tarifele polițelor RCA vor fi corelate cu nivelul daunelor pentru ficare clasă de asigurați. Pe scurt, tarifele vor fi stabilite pe baza unor statistici, fără ca societățile de asigurări să aplice diverși coeficienți sau indici.

“Am aprobat astăzi (13.01.2015 n.r.) în Consiliul ASF amendamentele la Norma 23, avem clauza cu privire la corelarea primelor şi majorărilor de prime cu daunalitatea”,  a declarat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

“În calculul tarifului de primă, asigurătorilor le este interzis să folosească indici de încărcare, coeficienți de majorare și/sau corecție sau alte instrumente de ajustare a tarifelor care să nu fie fundamentate statistic și actuarial, asigurându-se în acest fel o proporționalitate între tarifele practicate în perioade succesive și evoluția daunalității pe segmentul respectiv de asigurați’, se arată în proiectul modificare a Normei 23/2014.

De asemenea, mașinile care nu pot circula în afara României, tariful pentru polița RCA nu va mai include și prețul pentru Cartea Verde. Așa cum este normal, modificările vor intra în vigoare după ce actul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Via | HotNews