Nici aplicația Waze nu e perfectă! Greșeala fatală făcută de aceasta! Cum s-au apărat reprezentanții Waze!

Waze este una dintre cele mai populare aplicații din lume. Aceasta a devenit cunoscută la nivel mondial datorită informațiilor pe care șoferii le obțin din trafic în timp real. Cu toate acestea, aplicația mai face și greșeli, iar unele pot fi fatale.

În urmă cu o lună, doi soldati israelieni au ajuns într-o tabară de refugiați palestinieni din cauza aplicatiei Waze. În confruntările ulterioare a murit o persoană, iar 15 au fost rănite.

“Se pare că soldatii foloseau Waze. Am învățat acum mult timp importanța navigarii cu ajutorul unei hărți reale și în principal a cunoașterii locurilor din jur pentru a nu ne folosi prea mult de tehnologie”, a declarat Moshe Ya’alon, reprezentant al Ministrului Aparării din Israel.

Cinci lucruri benefice pentru șoferi ale aplicației Waze

Waze a respins orice responsabilitate în cazul acestui grav incident. “Aplicația include o setare implicită ce previne rutele prin zonele ce sunt marcate ca periculoase sau interzise pentru israelieni. În cazul acesta, setarea a fost oprită. Totodată, șoferul a deviat de la ruta sugerată, și ca rezultat, au intrat într-o zona interzisă”, au declarat cei de la Waze într-un comunicat de presă.

Adaugă un comentariu