Niciun copil norvegian nu a murit în accidente rutiere anul acesta

Norvegia a stabilit în 2015 o premieră absolută: niciun copil sub 10 ani nu a murit în urma unui accident rutier.

Consiliul Norvegian pentru Siguranța Traficului (The Norwegian Council for Road Safety) a publicat o statistică ce arată că niciun copil cu vârsta sub 10 ani nu a decedat în urma unui accident rutier în 2015.

“În 1970, pe șoselele norvegiene și-au pierdut viața aproape 100 de copii și mulți au fost răniți grav. Putem vedea cu ochiul liber cum centurile de siguranță, scaunele pentru copii, vitezele de rulare reduse și cunoștințele la nivelul siguranței salvează vieți”, a declarat Jan Johansen, directorul Consiliului Norvegian pentru Siguranța Traficului.

Acesta a adăugat potrivit thelocal.no: “Norvegienii au devenit mult mai atenți în trafic. Oamenii au o atitudine mult mai bună, avem șosele mai bune și vehicule mai sigure decât aveam acum 15 ani. Vreau să subliniez că nu avem încă motive de bucurie. Au murit până acum 113 oameni în accidente rutiere. Cu 113 prea mulți”.

Ceea ce a dus la îmbunătățirea ratei mortalității este educația rutieră din școli și legile care obligă părinții să aibă scaune speciale pentru copii în mașină.

Adaugă un comentariu

Articole similare