Noi promisiuni: Câți kilometri de drumuri și autostrăzi se vor inaugura anul acesta?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat un plan de acțiune foarte optimist pentru 2017, în care inaugurările de drumuri și autostrăzi curg pe bandă rulantă, de parcă am fi în campanie electorală.

Astfel, anul acesta vor fi dați în folosință 90 de kilometri de autostradă, 45 de kilometri de variante de ocolire și se vor recepționa 275 de kilometri de drumuri naționale reabilitate, a declarat, miercuri, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță.

“Consider că suntem mai pregătiți decât oricând pentru atragerea de fonduri și implementarea de proiecte. Ne-am propus ca, anul acesta, să dăm în folosință 90 de kilometri de autostradă și acest obiectiv este fezabil și va fi îndeplinit. Am început într-o notă bună cu cei 15 km de pe Lugoj-Deva, lotul 2”, a spus Ioniță.

Celelalte loturi de autostradă pe care autoritățile își propun să le inaugureze anul acesta sunt cei 3,3 km la intrarea în București pe autostrada A3 București – Ploiești, autostrada Lugoj – Deva loturile 3 și 4 și autostrada Sebeș – Turda loturile 3 și 4.

Un alt sector de autostradă de care CNAIR se va ocupa este proiectul Centurii Sud București la profil de autostradă. CNAIR a lucrat la documentație în privința punctelor critice, intersecțiile pe Centura Sud București. Astfel, sunt pregătite documentațiile pentru a fi trimise la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice).

via |  realitatea.net

Adaugă un comentariu