Noua generatie Skoda Fabia a intrat pe linia de productie

Producatorul ceh Skoda ne-a anuntat cu mandrie ca primul exemplar al noii Fabia a si pasit pe poarta uzinei din Mlada Boleslav.

Echipa de productie a aplaudat la scena deschisa noua masina – o Fabia de culoare ‘Albastru Race – in timp ce aceasta trecea prin faza de inspectie finala.

Debutul in productie al noii Skoda Fabia reprezinta o altă piatra de hotar in cadrul ofensivei noastre de modele si de productie. Atunci cand primul exemplar al unui model paraseste linia de productie, este intotdeauna un moment important. Iar acest lucru este valabil mai ales pentru noua Fabia, deoarece acest automobil minunat devine un pilon important in strategia de dezvoltare Skoda”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru in Consiliul de Administratie Skoda si responsabil pentru productie.

skoda fabia

Motorizarile noii Skoda Fabia

Sub capota lui Fabia, Skoda a pregatit trei unitati diesel si patru pe benzina. Entry-level-ul va fi asigurat de motorul de 1,0 litri MPI cu trei clindri, iar restul gamei va fi asigurat de unitatea de 1,2 litri TSI. Gama de putere oferita de motoarele pe benzina incepe de la 60 CP si creste pana la 110 CP.

Pentru fanii motoarelor diesel, Skoda a pregatit o noua unitate de 1,4 litri turbo cu trei cilindri. Agregatul vine cu un bloc motor fabricat din aliaj de aluminiu si va oferi intre 75 CP si 105 CP.

La scurt timp dupa lansare, Skoda va oferi si o versiune GreenLine. Aceasta va dispune de motorul de 1,4 litri TDI si 75 CP, care va coopera cu sistemul Start-Stop si cu cel de recuperare a energiei la franare, pentru a oferi un consum redus.

 

 

 

Adaugă un comentariu