Noua versiune Ford Focus Electric a ajuns și în Europa. Autonomie mai mare și încărcare rapidă

La finele lui 2016, Ford a prezentat în SUA o versiune revizuită a lui Focus Electric. Ovalul Albastru a anunțat că și europenii vor beneficia de noile modificări. Și iată că Ford s-a ținut de cuvânt.

Versiunea revizuită a lui Focus Electric este oferită cu bateriile de 33,5 kWh, pachet care promite o autonomie în cliclul NEDC de circa 225 de kilometri. Până acum, Focus Electric era disponibil cu bateria de 23 kWh și cu o autonomie de 160 de kilometri.

Totodată, Ovalul Albastru aduce modificări și în ceea ce privește încărcarea bateriilor. Acum, Focus Electric integrează un sistem de încărcare rapidă, iar în doar 30 de minute, bateria se încarcă în procent de 80%.

Sub capota modelului electric rămâne același motor de 107 kW (145 CP). Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 11,4 secunde, iar viteza maximă nu trece de 137 km/h.

Totuși, autonomia lui Ford Focus Electric rămâne la un nivel mic comparativ cu alte electrice de pe piață. Spre exemplu, Renault oferă modelul Zoe cu autonomie de 400 de kilometri, iar Opel a anunțat Ampera-e, model care promite o autonomie de 500 de kilometri.

Chiar și așa, Ford continuă să vină cu noutăți în domeniul vehiculelor electrice. În prezent, Ovalul Albastru pregătește un SUV electric. Acesta ar urma să ajungă pe piață până în 2020.

Via | Motor1