Noul Jeep Grand Cherokee ajunge in Romania

Jeep a actualizat recent varful de gama Grand Cherokee, acesta ajungand in showroomurile Jeep din Romania. Principalele noutati sunt reprezentate de cutia automata cu opt trepte furnizata de ZF, sistemele de asistenta moderne, centrala multimedia noua, precum si de modificarile cosmetice.

Noua cutie de viteze cu opt trepte reprezint un veritabil pas inainte fata de cea cu cinci trepte a modelului anterior, fiind mult mai rapida si mai cursiva la schimbarea treptelor. Impreuna cu motorizarea diesel V6 de 3,0 litri, care dezvolta 250 CP, aceasta asigura performante dinamice foarte bune si un consum redus de combustibil, in medie de numai 7,5 l/100 km, o reducere de 10% fata de modelul anterior.

In premiera, Jeep Grand Cherokee este dotat cu sisteme moderne de asistenta, ca Forward Collision Warning cu Crash Mitigation, Cruise Control adaptiv cu functie de oprire (disponibil pana la finalul acestui an), camera de mers inapoi ParkView cu vizualizare dinamica si noul sistem Selec-Speed Control cu Hill-Ascent control si Hill-Descent Control, pentru a garanta asistenta necesara atunci cand trebuie parcurse trasee in rampa sau panta.

In interior a fost instalat un sistem de infotainment, UConnect, cu ecran tactil color de 8,4 inci, acesta fiind oferit standard pe echiparile Summit, Overland si SRT.  Echiparea de baza Limited dispune de un sistem multimedia cu ecran de 7 inci.

La exterior, partea fronmtala este dominata de noile blocuri optice bi-xenon cu lumini de zi cu LED, oferite standard pe intreaga gama. Versiunile de varf Summit si SRT dispun de faruri bi-xenon adaptive. Blocurile optice spate sunt, de asemenea, de tip LED.

In Romania, pretul de pornire pentru noul Jeep Grand Cherokee este de 54.000 de euro cu TVA, cu un pret special de lansare de 48.600 pentru echiparea Limited cu motorizare diesel de 3,0 litri. Versiunea de varf SRT, cu motor V8 HEMI pe benzina costa 90.955 de euro, dar este oferit acum pentru un pret special de 81.860 de euro cu TVA.

Pentru informatii detaliate despre noul Jeep Grand Cherokee, cautati la  chisocuri revista Auto Bild nr. 20, pe piata din 31 octombrie.

Adaugă un comentariu