Noutățile BMW de la CES 2015 – Un i3 capabil să parcheze singur și să evite obstacolele și o nouă generație iDrive

În cursul zilei de ieri am prezentat una dintre premierele BMW expuse în cadrul CES 2015.

Este vorba despre M4 Concept Iconic Lights, un prototip care integrează o nouă generație de blocuri optice cu laser și lumini pentru schimbarea direcțiilor și stopuri cu tehnologie OLED.

 

Un BMW i3 care parchează singur și care poate evita obstacolele

Astăzi, continuăm serie prezentărilor cu un BMW i3 care a fost dotat cu un pachet de senzori special. Mulțumită acestora, micuțul model electric produs de nemți este capabil să parcheze de unul singur și chiar să evite și obstacolele întâlnite. Produsul german poate detecta de unul singur locurile de parcare libere, iar șoferul poate chema vehiculul la ieșire prin intermediul unui ceas inteligent.

Funcția este botezată Remote Valet Parking Assistant și nu este testată pentru prima dată de producător de această anvergură.

Noua generație BMW iDrive

Dacă unii dintre fanii BMW voiau ceva mai mult de la sistemul iDrive atunci produsul pe care îl vom descrie mai jos cu siguranță îi va mulțumi. Vorbim despre o nouă generație iDrive care integrează un ecran tactil și care poate recunoaște gesturile. Sistemul folosește un senzor 3D montat pe plafon capabil să detecteze și să recunoască gesturile făcute în zona dintre levierul schimbătorului de viteze, volan și Control Display. Viitoarea generație iDrive ar putea debuta pe noul Seria 7, model programat să ajungă în fața publicului în cadrul acestui an.

Adaugă un comentariu