Opel Crossland X este crossoverul care va înlocui Meriva

Opel va lansa anul viitor nu mai puțin de șapte modele noi în cea mai amplă ofensivă de produse din istoria mărcii. Printre acestea, și Crossland X, noul crossover care va înlocui actualul MPV Meriva.

Înlocuitorul lui Meriva va abandona caroseria de monovolum în favoarea unei forme trendy, de crossover. Viitorul Crossland X se va alătura lui Mokka X în segmentul subcompact, urmând să ofere o alternativă de lifestyle la masculinitatea clasică a lui Mokka. Moștenire de la Meriva, Crossland X va oferi ceva mai mult spațiu interior și un spirit practic accentuat.

Dacă vreți, Crossland X va fi în acest segment ceea ce este Adam în clasa mini, cu posibilități extinse de personalizre și un accent mai mare pus pe design. Crossland X va partaja platforma cu viitoarele Peugeot 2008 și Citroën C3 Picasso și va fi construit pe aceeași linie de producție cu acestea, la Zaragoza, în Spania.

Un crossover compact va fi oferit în paralel cu monovolumul Zafira. Opel nu a divulgat încă denumirea viitorului model, dar, ca orice crossover din gama Opel de acum înainte, și acesta va purta particula „X. Viitorul crossover compact va fi construit tot pe o platformă comună cu Peugeot 3008, dar, de data aceasta, în fabrica PSA din Sochaux, Franța. Potrivit șefului Opel, Karl-Thomas Neumann, Zafira va fi menținută în producție pentru a oferi o alternativă celor care doresc un model cu șapte locuri.

A doua generație a lui Insignia va fi lansată cu trei versiuni de caroserie. Grand Sport se va numi modelul în cinci portiere, care se va alătura breakului Sports Tourer și modelului înălțat, cu tracțiune integrală, Insignia Country Tourer. Primele două versiuni vor debuta în primăvară, la Geneva, în timp ce Country Tourer va fi prezentat în a doua jumătate a anului viitor.

A șasea noutate din portofoliul Opel este Ampera-e, care va ajunge în Europa din mai/iunie. Nu a fost încă anunțat prețul, dar estimările indică o valoare de peste 35.000 de euro, datorită capacității generoase a bateriilor li-ion, de 60 kWh. În sfârșit, al șaptele model care se va înnoi anul viitor este utilitara Vivaro.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu