Opel Insignia cu “whisper diesel” și sistem OnStar

Opel Insignia a trecut de prima tinerețe și chiar faceliftul a fost acum doi ani, dar asta nu înseamnă că nu poate beneficia în continuare de ultimele tehnologii.

Opel a actualizat nava sa amiral, care poate fi comandată acum cu noul motor diesel de 1,6 litri din familia whisper diesel’. Acesta este disponibil în două versiuni de putere – 120 CP și 136 CP, care vor înlocui vechile unități de 2,0 litri. În cazul motorizării de 120 CP, accelerația de la 0 la 100 km/h durtează 11,9 secunde – la fel ca în cazul unității de 2,0 litri anterioare. Reprizele de la 80 la 120 km/h sunt, însă, cu 2 secunde mai rapide (10,4 secunde), iar consumul este de 3,9 l/100 km. Versiunea de 136 CP este chiar mai economică, asigurând o medie de consum de 3,8 l/100 km, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h durează 10,9 secunde.

Opel Insignia: Conectivitate de top

Conectivitatea a fost adusă la zi în Opel Insignia, odată cu instalarea sistemului OnStar și a noului sistem multimedia IntelliLink 900 cu suport Apple CarPlay. Sistemul OnStar asigură apelarea auomată a servicilor de urgență în caz de accident cu declanșarea airbagurilor, oferind în plus și servicii ca asistență în cazul furtului mașinii, asistență rutieră sau diagnoză tehnică a mașinii. Folosind aplicația de mobil dedicată se pot accesa de la distanță anumite funcții ale mașinii. Opel OnStar oferă, de asemenea, o conexiune permanentă la internet prin intermediul unui hotspot WiFi.

Adaugă un comentariu