Opel vrea sa renunte la Ampera

Opel Ampera, modelul electric cu autonomie extinsa din curtea producatorului din Russelsheim, ar putea fi retras de pe piata.

Cel mai probabil, modelul va primi in scurt timp un facelift, menit sa-l mai tina in showroom-uri in urmatorii ani, dupa care va iesi din gama germanilor.

Oficialii Opel sunt nevoiti sa ia acesta decizie, intrucat vanzarile lui Ampera in ultima perioada au fost catastrofale. In 2013, Opel Ampera s-a vandut pe Batranul Continent in 3.184 de exemplare, cu 40% mai putin fata de 2012.

Mai mult decat atat, in primele cinci luni ale anului acesta, Opel Ampera a ajuns in garajul a 332 de persoane, un declin cu 67 de procente, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Citeste si: Clientii de Chevrolet Volt / Opel Ampera doresc o autonomie mai mare de la viitorul model

Desi Opel Ampera a fost un model apreciat de specialisti in momentul lansarii, vanzarile slabe nu l-au ajutat sa invinga in acesta piata dominata inca de motoarele termice. Si infrastructura slab dezvoltata, dar si pretul destul de piperat au facut din Ampera un esec, modelul german fiind incapabil sa faca trecerea intre masinile cu motoare cu combustie interna si cele cu propulsoare electrice.

Via | WCF

Adaugă un comentariu