Opt lucruri pe care nu le știai despre BMW

BMW, acronimul pentru Bayerische Motoren Werke AG (Uzina Bavareză de Motoare SA), este una dintre cele mai populare mărci de automobile din lume. Fiabile și durabile, BMW-urile au scris o parte din istoria automobilistică a lumii. Iată opt lucruri pe care nu le știai despre BMW:

bmw2

1. Sediul BMW din Munchen are forma unui motor cu patru cilindri. Lucrările au demarat în 1968, au fost finalizate în 1972, iar un an mai târziu a avut loc marea deschidere.

2. Culorile de pe logo sunt alb și albastru pentru că acestea sunt totodată culorile naționale ale statului german Bavaria.

3. Prima mașină produsă de BMW avea doar 15 CP.

4. Prima mașină “M” de la BMW trebuia să fie un Lamborghini. În 1970, BMW și Lamborghini au ajuns la un acord pentru a construi împreună o mașină de curse. Din motive financiare, Lamborghini s-a retras și BMW a dus proiectul la capăt.

5. Prima mașină electrică produsă de BMW a fost în anul 1972, pentru Olimpiada de la Munchen. Aceasta avea doar 43 de CP.

6. BMW a concurat în Formula 1 și a câștigat campionatul.

7. În anul 1923 Max Friz și Martin Stolle au creat prima motocicletă BMW R 32.

8. Compania BMW a fost fondata de Karl Friedrich Rapp in 21 iulie 1913, fiind initial o uzina de fabricare a motoarelor de avion.

bmw1

Adaugă un comentariu

Articole similare