Podul Prieteniei – lucrările de reabilitare se apropie de final. În weekend, circulație restricționată

Podul Prieteniei, care face trecerea peste Dunăre între Giurgiu și Russe, va fi închis în weekend, între orele 7:30 și 12:30, pentru efectuarea probelor de rezistență după realizarea lucrărilor de reabilitare.

Restricțiile sunt impuse de testele efectuate asupra podului, statice și dinamice.  Probele statice constau în alinierea pe suprastructura podului a unor convoaie de probă formate din vehicule cântărite în prealabil. Pentru probele dinamice se simulează diferite situații de trafic, cum ar fi frânarea de urgență sau trecerea peste un obstacol de către un camion, pentru a observa comportamentul structurii podului în condiții extreme.

Contractul pentru lucrările de reparație la Podul Prieteniei a fost încheiat în octombrie 2014 cu firmele Collini Lavori (Italia) și Tecnic Consulting (România) și aveau ca termen de finalizare martie 2016. Valoarea acestora a fost stabilită la 10 milioane de euro. Ulterior însă, închiderea reparației a fost amânată pentru data de 20 noiembrie 2016.

Pentru a evita așteptarea la podul Giurgiu-Ruse, se recomandă puncte alternative de trecere a frontierei cu Bulgaria: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

sursa | digi24.ro

Adaugă un comentariu