Porsche Macan: primele fotografii si informatii oficiale

Macan este primul Porsche care patrunde in segmentul SUV-urilor compacte, hotarat sa stabileasca noi standarde in ceea ce priveste dinamica si placerea de a conduce – atat pe asfalt, cat si pe teren accidentat.

Macan combina manevrabilitatea caracteristica modelelor Porsche inca de la aparitia acestora: valori maxime de acceleratie si franare, putere extraordinara a motorului, agilitate extrema si precizie optima a directiei. In plus, toate aceste caracteristici sunt insotite de un inalt nivel de confort si usurinta in utilizarea de zi cu zi. ADN-ul sportiv al lui Macan, asemeni tuturor masinilor sport Porsche, este recunoscut imediat in forma exterioara. Capota alungita si linia usor inclinata a plafonului accentueaza impresia generala de eleganta si dinamica sportiva.

Gama Macan este formata din trei modele in momentul lansarii. Macan S este echipat cu un motor V6 biturbo de 3 litri cu o putere de 340 CP (250 kW), transmisie integrala permanenta si ambreiaj multidisc controlat electronic. Transmisia integrala este dotare de serie pentru toate modelele Macan. Puterea este transmisa catre roti prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj si 7 trepte de viteza, aproape fara intreruperi ale fortei de tractiune, ceea ce permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde (sau 5,2 secunde cu pachetul optional Sport Chrono). Masina atinge o viteza maxima de 254 km/h, iar consumul de combustibil conform ciclului NEDC se situeaza intre 8,7 si 9 litri/100 km, ceea ce corespunde unui nivel al emisiilor CO2 intre 212 si 204 g/km.

Macan S Diesel este alergatorul de cursa lunga si consum redus dintre cele trei modele. Motorul sau V6 turbo diesel de 3 litri are un consum mediu de numai 6,1 – 6,3 litri/100 km, corespunzand unor emisii de CO2 intre 159 si 164 g/km. Cu toate acestea, datorita puterii de 258 CP (190-kW) a motorului sau, Macan S Diesel accelereaza de la 0 la 100 km in doar 6,3 secunde (sau 6,1 cu pachetul optional Sport Chrono) si atinge o viteza maxima de 230 km/h.

Fiind modelul de top al gamei, Macan Turbo va fi cea mai puternica masina din segmentul SUV-urilor compacte. Motorul V6 biturbo de 3,6 litri, utilizat in premiera pe un Porsche, atinge o putere maxima de 400 CP (294 kW) si propulseaza vehiculul de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde. Cu pachetul Sport Chrono, acest timp poate cobori pana la 4,6 secunde. Chiar daca viteza maxima atinge 266 km/h, Macan Turbo are un consum mediu de numai 8,9 – 9,2 litri/100 km, echivalent cu o cantitate de CO2 intre 216 si 208 g/km.

Gama de optiuni in dotarea de serie a lui Macan este ampla, incluzand transmisie integrala, PDK, volan sport multifunctional cu padele, jante de mari dimensiuni, sistem audio de inalta performanta si hayon actionat electric. Lista echipamentelor optionale speciale include si alte atractii, precum suspensia pneumatica, unica in acest segment. Este disponibil, de asemenea, sistemul Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus – diferential cu transmisie variabila a cuplului), special adaptat pentru Macan. Acesta distribuie cuplul motorului catre rotile spate si functioneaza impreuna cu un diferential blocabil controlat electronic al puntii spate. Lista optiunilor Porsche include cunoscuta asistenta pentru lumini de drum care face parte din sistemul Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), care ajusteaza continuu nivelul farurilor, in functie de traficul in acelasi sens de mers sau din sensul opus.

Adaugă un comentariu