Povestea celui mai grav accident rutier din România! Cum au ascuns comuniștii faptul că 48 de oameni și-au pierdut viața!

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din România a avut loc în 1980. Regimul comunist a ales însă mușamalizarea tragediei soldată cu 48 de morți și 35 de răniți.

Au trecut 36 de ani de când a avut loc unul dintre cele mai grave accidente rutiere petrecute vreodată pe șoselele din România. Tragedia s-a petrecut pe 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani.

Un autobuz cu 83 de oameni s-a răsturnat într-o mlaştină şi 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi. Autobuzul circula cu 83 de oameni la bord, deși avea o capacitate de doar 40 de locuri.

MARE ATENȚIE! Dacă ai maxim 5.000 de euro, astea sunt MAȘINILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CUMPERI!

ROAD RADE FILMAT în ROMÂNIA! După ce au văzut clipul, polițiștii au luat o DECIZIE INCREDIBILĂ!

Prima mașină adevărată fabricată în România! Se vindea ca pâine caldă!

Regimul vremii a ales să mușamalizeze tragedia și singura informație publicată a fost aceea că un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botoşani a fost implicat într-un accident. Atât!

De ce în perioada comunistă se circula alternativ duminica? Cine avea voie să circule liber?

În grabă, multe dintre trupurile neînsuflețite au fost duse la morgă cu camioanele, iar altele au fost rapid îngropate. O parte dintre cadavre au fost scoase din apă abia a doua zi, când s-a reuşit recuperarea autobuzului.

Soarta crudă a șoferului

Șoferul călătorea împreună cu soția și fiul lui. Ion Aparaschivei a reușit să scape impactului și să-și salveze soția. Cu toate acestea, bărbatul s-a întors în mlaștină să-și scoată fiul de sub fiare, dar a murit înecat.

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Intersecţia din România care este unică în Europa

Foto: arhiva Libertatea

Adaugă un comentariu