Povestea mașinii lui Al Capone! Știai că a fost condusă de un român?

Al Capone a fost unul dintre cei cunoscuți gangsteri din lume. Mașina armată cu care Al Capone a jefuit zeci de banci, un Cadillac V8 Town Sedan, a fost o perioadă condusă de un român.

Ieronim Budac a fost un român născut la Cârţişoara, în judeţul Sibiu. Acesta a ajuns în anii 20 în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat în jur de 10 ani ca şofer pentru temutul Al Capone.

Polițistul l-a oprit pentru un control de rutina, dar ce a urmat întrece orice imaginație

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Românul a condus doar o perioadă scurtă mașina Cadillac V8 Town Sedan, din 1928, a gangsterului, întrucât în 1930 Ieronim Budac a ales să se reîntoarcă în țara natală.

Cum era mașina?

Automobilul mafiotului era vopsit în verde pentru a imita mașinile de politie din Chicago și era echipat cu o sirenă și o stație de poliție. Automobilul era pus în mişcare de un motor V 8 de 866 de cm cubi, iar cutia de viteze era manuală, în trei trepte. Geamul din spate putea fi dat jos dintr-o mişcare, pentru a scoate, la nevoie, pistoalele şi pentru a trage în urmăritori.

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Ce șofer inconștient! O femeie a fost surprinsă conducându-și Loganul cu bebelușul în brațe

Intersecţia din România care este unică în Europa

Dupa ce Al Capone a fost arestat în 1931, mașina a fost folosită de președintele Statelor Unite ale Americii, Franklin Roosevelt.

Ce s-a întâmplat cu șoferul lui Al Capone?

Scapat de poliția americană, sibianul Ieronim Budac s-a întors în satul natal, unde a fost ales primar, din partea liberalilor în anul 1932. Ieronim Budac a murit în anul 1977, la vârsta de 80 de ani.

Sursă foto: blog.hemmings.com

Adaugă un comentariu