Premiera: noul Nissan Qashqai

Nissan este inventatorul segmentului crossoverelor urbane, odata cu lansarea lui Qashqai cu sapte ani in urma. Acesta este nu doar un deschizator de drumuri, ci si cel mai vandut model Nissan in prezent, cu peste doua milioane de unitati. Nu-i de mirare ca producatorul japonez a incercat sa rescrie complet regulile jocului si, privind noul Qashqai, este clar ca a reusit.

Din punct de vedere al designului, noul Qashqai arata ca un X-trail mai mic, asemanarea fiind izbitoare. Fata de modelul anterior, Qashqai este cu 49 mm mai lung, cu 20 mm mai lat si cu 15 mm mai scund, noile proportii subliniind caracterul dinamic. In ciuda acoperisului mai jos, spatiul la cap a fost marit cu 10 mm fata de modelul anterior, pastrandu-se pozitia inalta la volan.

Interiorul este segmentul in care Qashqai a facut cele mai mari progrese. Materialelel sunt excelente calitativ, ambianta este una selecta, iar tehnologiile integrate aduc crossoverul japonez alaturi de cele mai moderne modele ale momentului.

Qashqai imbunatateste valentele practice ale predecesorului, oferind un poarbagaj de 430 de litri (cu 20 l mai mult decat modelul anterior) si o podea dubla pentru o utilizare optima a spatiului.

Toate motorizarile noului Qashqai sunt supraalimentate cu turbo si dispun de injectie directa, fiind vorba de doua unitati pe benzina (1.2 DIG-T/115 CP si 1.6 DIG-T/150 CP) si doua diesel (1.5 dCi/110 CP si 1.6 dCi/130 CP). Mai multe informatii despre noul Qashqai cititi in revista Auto Bild nr. 21, pe piata din 14 noiembrie.

 

Adaugă un comentariu