Premierul vrea o entitate care să se ocupe de marile proiecte de infrastructură

Premierul Dacian Cioloș vrea să înființeze o structură dedicată marilor proiecte de infrastructură. Acesta își dorește experți dedicați pe partea de proiectare și urmărire a proiectelor, iar totul trebuie făcut de la 0.

‘CNADNR, de exemplu, e foarte greu să fie reformat și să așteptăm de la el mai multa eficiență. Va fi nevoie de asta, dar ne gândim din ce în ce mai serios la o structură dedicată pentru proiecte mari de infrastructură, care să fie construită de la 0, dar cu experți dedicați pentru partea de proiectare și de urmărire a acestor proiecte, pentru că problema noastră în infrastructură nu e legată doar de partea birocratică, de avizare, ci și de calitatea pregătirii acestor proiecte care are impact negativ în execuția lucrărilor. Ne gândim să facem acest lucru în cadrul unei legi dedicate centenarului și în acest context să introducem câteva proiecte mari de infrastructură și sub formă de pilot, de test, să vedem dacă lucrurile pot funcționa mai bine’, a declarat Dacian Cioloș pentru Digi24.

Din păcate, există foarte multe impedimente. Poate cea mai importantă problemă o constituie lipsa personalului de specialitate. Acești oameni nu sunt foarte mulți pe piață, iar mare parte lucrează deja la CNADNR. În plus, rodarea funcțională a unei astfel de entități s-ar putea dovedi un proces de lungă durată.

Adaugă un comentariu