Primele informatii si fotografii oficiale cu a doua generatie BMW X6

In decembrie se lanseaza a doua generatie BMW X6 cu trei motorizari, o echipare standard bogata si noile trenuri de rulare de la X5.

Lansat in 2008, BMW X6 a fost primul SUV-coupe de pe piata si nici astazi nu are concurent. Doar Mercedes va ameninta segmentul lui X6 din 2015 cu noul MLC construit pe baza lui ML.

Desi ampatamentul de 2933 este identic cu al vechii generatii, BMW vorbeste de un model complet nou. Asta pentru ca trenurile de rulare, caroseria si motoarele sunt noi.

Ca si inainte, BMW X6 se va baza pe X5 lansat toamna trecuta si va fi disponibil cu patru tipuri de trenuri de rulare:

–        Comfort cu suspensie adaptiva si suspensie pneumatica cu reglajul garzii la sol la puntea spate
–        Dynamic cu Dynamic Performance Control si Dynamic Drive (bare stabilizatoare active)
–        Professional, care combina pachetele Comfort si Dynamic
–        Suspensia M Sport

Cutia automata sport cu 8 trepte si functia de Launch Control este standard la toate motorizarile.

La lansare, in decembrie, X6 va fi oferit cu trei motorizari:

–        X6 xDrive 30d, turbodiesel cu 6 cilindri in linie de 3 litri cu 258 CP si 560 Nm
–        X6 xDrive M50d, tri-turbo diesel cu 6 cilindri in linie de 3 litri cu 381 CP si 740 Nm
–        X6 xDrive 50i, V8 pe benzina de 4,4 litri cu 450 CP si 650 Nm.

In primavara lui 2015, gama se va completa cu X6 xDrive 40d (turbodiesel cu 6 cilindri in linie, 313 CP) si xDrive 35i (6 cilindri in linie pe benzina, 3 litri, 306 CP).

Urmare a criticilor aduse spatiului interior in spate, BMW a modificat usor designul, inaltimea masinii fiind putin mai mare, ceea ce a eliberat 14 mm suplimentari pentru inaltimea interioara in spate. De asemenea, volumul portbagajului este cuprins intre 580 si 1525 litri (10-75 litri mai mult decat inainte). Bancheta fractionabila 40/20/40 si hayonul actionat electric cu functie soft close sunt standard.

Special pentru X6, BMW ofera o noua linie de echipare Deign Pure Extravagance care cuprinde pachet de interior si pachet de exterior. Pachetul de interior poate fi combinat si cu suspensia M Sport.

BMW nu a anuntat inca preturile dar cu siguranta, la fel ca si la generatia actuala, X6 va fi mai scump decat X5 dar va avea si o echipare standard mai bogata care include tapiterie de piele Dakota, jante de 19 inci, scaune incalzite fata si un pachet de asistenta Driving Assistant.

 

 

 

Adaugă un comentariu