Proiect de lege: Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei care vând mașini cu kilometrajul măsluit

În urmă cu câteva zile v-am prezentat un amplu articol despre o soluție care ar putea duce la diminuarea celor care au obiceiul să măsluiască numărul de kilometri ai unei mașini.

În cadrul aceluiași articol vă spuneam că una dintre soluții ar fi scoaterea în afara legii a acestor practici. Și iată că așa s-ar și putea întâmpla.

Un nou proiect de lege depus de un grup de parlamentari PNL propune închisoare de la 2 la 5 ani pentru săvărșirea înșelăciunii în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor.

“Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, scrie în proiectul legislativ.

Citește și: Iată cum înmatriculezi o mașină second-hand adusă din Germania

Astfel se urmărește descurajarea vânzărilor de vehicule second-hand ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale. Un alt efect ar fi creșterea siguranței pe drumurile publice.

Citește și: Mașinile second-hand pot fi cumpărate și în rate. Care sunt condițiile

“În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat”, susțin inițiatorii proiectului.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu