Proiecte secrete – Audi A7 devine mai lat și mai scund

Acest Audi A7 poate să primească Orscarul pentru cel mai bun rol secundar (vezi Viitorul Mercedes-Benz CLS va fi creat după o rețetă AMG). Deși nu trece neobservat, coupé-ul de lux cu patru portiere nu s-a vândut în mai mult de 3.000 de unități în ultimul an. Care este cauza? El nu se diferențiază foarte mult de A5 Sportback și are un preț mai mare decât mai spațiosul Audi A6.

Totuși, până la urmă cine plătește mai mult pentru o mașină cu mai puțin spațiu are pretenția să primească ceva în schimb, precum prestigiu și o tehnologie mai avansată, dar acest lucru nu se întâmplă în acest moment. Cei de la Audi au asimilat acest mesaj și au croit pentru proiectul cu nume de cod C8 o caroserie mult mai spectaculoasă, despre care designerii Audi spun că va fi cea mai mare lovitură de imagine de până acum. Chiar și din primele poze retușate pe calculator putem vedea o imagine mult mai viguroasă și mai reprezentativă pentru marcă.

2017 audi a7 (2)

 

Chiar dacă succesorul lui A7 rămâne fidel conceptului său cu linia de coupé și hayonul practic , proporțiile se vor schimba în mod spectaculos. Viitorul model devine mai scund, mai lat, mai dinamic și mult mai expresiv. Este deja evident că elementele tipice precum farurile Matrix LED și grila Single Frame vor desăvârși imaginea.

La interior, principalul element de control va fi luat de ecranul tactil în detrimentul comenzii rotative, iar sistemele electronice avansate vor face viața șoferului mult mai plăcută la volan. Conectivitatea va avea un rol important, iar sisteme precum Head-Up Display sau Night Vision nu vor lipsi.
Ce știm despre gama de motorizări?

Pentru versiunea de bază, Audi va păstra motorul 2.0 TFSI. Alături de varianta de 252 CP va exista și una de 326 CP, care va integra o turbină acționată electric. De asemenea, propulsoarele V6 vor dispune de o putere mai mare. Informațiile noastre ne arată că versiunea S7 va produce nu mai puțin de 500 CP, iar cel mai puternic TDI va dezvolta 350 CP. Pentru RS7, Audi nu va crește semnificativ puterea, aceasta urmând a fi de circa 575 CP. Tehnologia hibridă va fi similară cu cea de la A6, ceea ce înseamnă că nu va exista un model complet electric, ci două versiuni e-tron, cu motoare termice cu o cilindree de 2,0 și 3,0 litri.

Sursa foto | ©Varicak