Primele imagini cu viitorul BMW X3, la testele de iarnă din nordul Suediei

Viitorul BMW X3 va ajunge la clienți  abia peste un an, dar noi avem deja primele imagini spion cu viitorul model bavarez. Acesta se află acum în teste în regiunea arctică, prilej excelent pentru fotografi de a-și exersa aptitudinile.

În cadrul testelor de iarnă finale, o echipă de testare BMW a încheiat un program elaborat de testare în condiții de iarnă în nordul Suediei. În peisajul din jurul micului oraș Arjeplog, modelele de preserie ale noului BMW X3 au trebuit să dovedească faptul că sunt capabile să facă față frigului, gheții și zăpezii.

Suprafețele rezultate, vaste şi plane, servesc drept poligon de testare în care direcția, suspensia şi caracteristicile de condus pot fi testate cu meticulozitate, iar diferitele soluții tehnice comparate unele cu altele. În această etapă, tehnologia  xDrive poate să-și demonstreze avantajele nu doar prin asigurarea cele mai buni tracțiuni posibile pe suprafețe de gheață, ci şi prin optimizarea agilității de manevrare datorită distribuției complet variabile a cuplului.

Mai mult, suprafețele vaste de gheață de pe lacurile înghețate și numeroasele trasee lungi acoperite cu un strat consistent de zăpadă oferă condiții excelente pentru reglajul de finețe al setărilor activate prin funcția Driving Experience Control.

Viitoarea generație a lui BMW X3 (a treia) va avea denumirea de cod G01 și va fi prezentat oficial în luna august, urmând ca în septembrie să debuteze la Salonul auto de la Frankfurt. Modelul va fi construit pe o nouă platformă modulară și va beneficia în continuare de arhitectura cu tracțiune spate. Grație construcției ușoare, BMW X3 G01 va fi cu aproximativ 100 kg mai ușor decât modelul actualei generații.

Din punctul de vedere al designului, schimbările sunt foarte conservatoare, în stilul actualei Serii 5. Linia acoperișului va fi ceva mai coborâtă decât la modelul actual, iar partea frontală va fi inspirată de actualele X1 și Seria 5. Pentru piețele asiatice, BMW X3 va oferi în premieră o versiune cu ampatament mărit.

Adaugă un comentariu