Protecția Consumatorului a primit 90 de plângeri cu privire la aparatul-minune care scade consumul de carburant

O mulțime de români au cumpărat un “aparat-minune” care promitea că poate să scadă consumul de carburant cu până la 30 de procente. Așa cum era normal, s-a dovedit că aparatul este o păcăleală, iar 90 dintre cumpărători au înaintat plângeri la Protecția Consumatorului.

Din păcate, autoritățile nu îi pot ajuta cu nimic, întrucât aparatul a fost achiziționat online de la o firmă din Bulgaria.

„Am primit foarte multe reclamaţii. Acest aparat este produs în Statele Unite ale Americii, dar a ajuns în Europa printr-o firmă de curierat din Bulgaria. Prin urmare, nu putem să returnăm aceste produse atunci când le cumpărăm’, a declarat Laura Pascu, reprezentant al Centrul European pentru Protecţia Consumatorului.

Ba mai mult, unii dintre cumpărători au crezut că mașina lor este defectă, motiv pentru care au ajuns la service. Acolo, mecanicii le-au explicat că aparatul este doar un rezistor electric cu bec, care tot ce face este să consume bateria mașinii.

„Nu există astfel de dispozitive omologate în industria auto. Ar fi fost o descoperire absolut istorică, de care am fi aflat cu toţii. Costurile unui astfel de dispozitiv ar fi fost de mii de euro şi toţi producătorii auto ar fi cumpărat un astfel de patent’, a spus Cristian Muntean, preşedintele Societăţilor de Service Independente.

Poliția Română a demarat o serie de verificări, dar anchetatorii vor trebui să colaboreze cu omologii bulgari pentru a-i găsi pe cei care se ocupă de comercializarea produsului.

Sursa | DIGI24