Rabla 2016 ar putea include și un program special pentru vehicule eco

La începutul acestui an, Ministerul Mediului a anunțat că programul Rabla 2016 va debuta în aceleași condiții ca în 2015. Succesul de anul trecut avea să fie continuat și în 2016 cu același voucher de 6.500 de lei pentru fiecare mașină casată.

Din păcate, luna martie a adus o veste negativă. Bugetul aloca programului Rabla a scăzut cu 32,5%, ajungând la 135 de milioane de lei.

Totuși, aleșii Statului au în plan stimularea pieței de vehicule electrice și hibride prin introducerea opțiunii Rabla Plus. Informațiile vin din partea doamnei Cristiana Pasca-Palmer, ministrul Mediului.

Citește și: Rabla 2016 – Buget de 135 de milioane de lei

Pentru moment, oficialul Guvernului nu a oferit niciun detaliu legat de sumele care vor fi acordate celor care aleg să cumpere o mașină eco. Trebuie să vă amintim că anul trecut au fost acordate o serie de ecobonusuri în funcție de sistemul de propulsie al mașinii noi, dar și în funcție de nivelul de CO2 emis per kilometru.

Citește și: Rabla 2016 – Programul va continua după aceleași reguli

“Cred că ar fi bine să înceapă şi România să facă o tranziţie către vehiculele electrice sau hibride pentru că asta este trendul şi pentru că avem problema schimbărilor climatice. Şi-atunci, Rabla Plus înseamnă o Rabla clasică plus un pachet de finanţare pentru stimularea achiziţionării de maşini electrice şi de infrastructură electrică”, a declarat Cristiana Pasca-Palmer, ministrul Mediului, într-un interviu acordat celor de la HotNews.

Adaugă un comentariu